Skaličania v zostave už aj s Pálffym vyhrali na ľade dvadsiatky 5:3

25.10.2012 Celý región

Bratislava 25. októbra (TASR) - V jedinom štvrtkovom zápase hokejovej Tipsport extraligy vyhrali hokejisti HK 36 Skalica v bratislavskom Ružinove nad reprezentáciou do 20 rokov 5:3. V zostave hostí sa po zranení a viac než mesačnej pauze opäť objavil Žigmund Pálffy a jedným gólom prispel k triumfu hostí, ktorí sa posunuli na siedme miesto tabuľky.

Dvadsiatka povzbudená predchádzajúcimi dvoma víťazstvami začala aj proti Skalici aktívne a už v 5. minúte sa ujala vedenia - do úniku sa dostal Bíreš a hoci gólman Trenčan proti nemu dvakrát úspešne zasiahol, na dorážku Hudeca už nestačil. Vzápätí mohol vyrovnať Višňovský a v polovici prvej časti aj Stieler pri vlastnom oslabení, domácich však v oboch prípadoch podržal brankár Nagy. Skaličania sa dočkali až v 15. minúte, keď sa prudkou strelou z pravej strany presadil Klejna.

Aj úvod druhej tretiny vyšiel lepšie mladíkom, v 25. minúte predviedol sólovú akciu Luža, puk posunul na Bíreša a ten aj so šťastím upravil na 2:1 pre zverencov trénera Ernesta Bokroša. Ten istý hráč mohol o niečo neskôr v presilovej hre zvýrazniť náskok svojho tímu, ale proti bol pozorný Trenčan. Na druhej strane po veľkej chybe v defenzíve nastrelil Stieler žrď domácej bránky, výraznú aktivitu a tlak však korunovali hostia v závere prostrednej časti tromi gólmi v priebehu necelých troch minút. Postupne sa od 37. do 39. minúty strelecky presadili Barák, Pálffy a Višňovský a Skalica dokonale obrátila vývoj zápasu.

Hneď na začiatku tretieho dejstva zdramatizovali domáci stretnutie kontaktným gólom, keď v početnej výhode Kolena našiel pred bránkou voľného Fujeríka a ten znížil na 3:4. Viac šancí potom mali na hokejkách Skaličania, ale v 57. minúte spálil veľkú šancu na vyrovnanie Uhrík. O minútu neskôr Kutálek piatym presným zásahom spečatil zaslúžený triumf hostí.


Tipsport extraliga:

HK Orange 20 - HK 36 Skalica 3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
Góly: 5. D. Hudec (Bíreš), 25. Bíreš (Luža ml.), 43. Fujerík (Kolena, Uhrík) - 15. Klejna (Holovič), 37. Barák (Holovič, Konečný), 38. Pálffy (R. Školiak), 39. T. Višňovský (Barák), 58. Kutálek (Jankovič, L. Kozák)
Vylúčení: 1:4 na 2 min
presilovky: 1:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Kubuš - Kacej, Návratek
463 divákov

HK Orange 20: A. Nagy - Korím, Rusina, Nechala, Luža ml., Buri, Z. Tóth, Pospíšil - A. Lipovský, Fekiač, B. Mráz - D. Hudec, Bíreš, Matis - Fujerík, Kolena, Uhrík - Klimčík, Boltun, M. Hinďoš
Skalica: Trenčan - Vyrúbalík, Trška, L. Kozák, Jankovič, Srnec, Barák, Jaborník - Pálffy, R. Školiak, Preisinger - Bezúch, Stieler, Kudrna - T. Višňovský, Holovič, Konečný - Kutálek, Klejna, J. Jurík
 

Vyberte región